Om foreningen

Foreningen RO har til formål at hjælpe kvinder og par i fertilitetsbehandling, med at håndtere de følelsesmæssige udfordringer, der kan komme i forbindelse med
behandlingen.

Alle foreningens tilbud er gratis – uanset om du er medlem af foreningen eller ej.

Vi tror på, at råd og vejledning, og netværksbaserede gruppeforløb, kan gøre en forskel for målgruppens mentale trivsel i forbindelse med den medicinske behandling. De indsatser Foreningen RO udbyder er forebyggende indsatser og missionen er, at man som bruger af foreningens tilbud, får redskaber til at håndtere de følelsesmæssige udsving, man kan opleve i forbindelse med fertilitetsbehandlingen.

Det er støttemedlemmer, donationer og fundraising, som gør Foreningen RO’s sociale indsats mulig i Danmark.

Foreningen RO modtager ingen statslig støtte.

Vores bestyrelse

Foreningen RO er en velgørende og social almennyttig organisation, der pr. 1. januar 2023 består af følgende bestyrelse:

Ninna Koefoed
MCT konsulent hos Aarhus Kommune og stifter af Foreningen RO

Elisabeth Hvas
Vicedirektør for Kommunikation, Rektorsekretariat og Forskningsservice hos Roskilde Universitet (RUC)

Mette Spring
Børn og Forebyggelseschef, Horsens Kommune

Sara Jekes
konsulent i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, København Kommune (barsel)

Vores stifter: Ninna Koefod

Ninna er stifter af Foreningen RO og idémager bag foreningens koncept.

Ninna er uddannet socialrådgiver og har arbejdet inden for børne- og familieområdet i det offentlige i 8 år.

I dag arbejder Ninna som metakognitiv terapeut i en konsulentfunktion i Aarhus Kommune.

Når du kontakter Foreningen RO, vil du/I komme i kontakt med Ninna. Hun vil guide jer igennem foreningens tilbud, og give råd og vejledning til, hvordan foreningen bedst kan hjælpe jer på jeres rejse.

”For ca. 6 år siden fik vi beskeden om, at vi ikke kunne få børn naturligt. Ingen af os havde nogensinde drømt om, at få den besked, og vi havde pludselig en ny situation, vi skulle forholde os til. Vi havde et stort og brændende ønske om at blive forældre.

Vi startede i fertilitetsbehandling og var igennem 2 ICSI forsøg og et sygdomsforløb efter endt graviditet. Jeg oplevede mange fysiske komplikationer under fertilitetsbehandlingen, men sammen oplevede mig og min mand også frustrationer, sorg og krise, som vi havde svært ved at håndtere alene. Vi begyndte at undre os over, at der ikke var netværksgrupper og andre tilbud tilgængelige for os i fertilitetsbehandling, og idéen om Foreningen RO tog form.“

– Ninna Koefoed